Te koop

Westerstraat 180B

OBJECT

KEY KENMERKEN

Prijs Oppervlakte Buitenruimte
€ 1.550.000 159 m2 Ja

BESCHRIJVING

‘Uniek appartement op eigen grond met drie slaapkamers met een mooi lichtinval en een geweldige buitenruimte/terras van 53 m2 in een historisch waardevol pand middenin de Jordaan’.

Het gaat hier om een prachtig appartement dat omringd wordt door de kenmerkende bouwstijl van het echte Amsterdam aan de Westerstraat. Alle voordelen van wonen op deze locatie in een prachtig monumentaal pand zijn hier terug te zien. Zo is er veel aandacht besteed aan wooncomfort en het behoud van authentieke details, is het door de huidige bewoners met veel liefde bewoond, onderhouden en is de speelse indeling een fraai gevolg van wonen in een oud pand in de huidige tijd. Door de opzet van de Westerstraat, de ligging om de hoek van de gezellige Noordermarkt en de Prinsengracht is dit met recht één van de leukste straten van Amsterdam te noemen.

INDELING
Dit appartement beschikt over verrassende ruimtes die aangenaam in elkaar overlopen door de vele ramen en de weldoordachte indeling. Ook het consequent doorvoeren van materialen en de gekoesterde authentieke details geven direct bij binnenkomst een aangename indruk. De centrale hal geeft onder andere toegang tot de drie slaapkamers aan de rechterzijde van het appartement en tot de woonkamer met open keuken en eetkamer aan de linkerzijde. De riante, openplan woonruimte, met toegang tot het terras van 53 m2, heeft een plafond met de originele houten balken in het zicht en de zware dubbele pakhuisdeuren die in een ver verleden de handelswaren toegang gaven. De moderne open keuken, die beschikt over alle benodigde apparatuur, is voorzien van een kookeiland dat het middelpunt van de woonruimte is en een mooie verbinding vormt tussen het zit- en eetgedeelte. Het riante terras is een prachtige, zonnige oase met veel privacy middenin de stad. Een ongekende luxe om te kunnen genieten van de verschillende seizoenen binnen het comfort van de eigen woning. Aan de centrale hal is een apart toilet met fonteintje gesitueerd. Ernaast is een ruime badkamer te vinden met een ligbad, separate douche, een dubbele wastafel en een handdoekradiator. Ook is er een praktische, ruime berging met de opstelling voor de wasmachine en droger. Aan het einde van de hal ligt de grootste slaapkamer met een grote inloopkast. Doordat er van twee kanten daglicht komt is het een lichte ruimte met veel sfeer en verschillende indelingsmogelijkheden. Ook de andere twee slaapkamers zijn lichte ruimtes met een fijne afwerking.

Omgeving en bereikbaarheid:
De Westerstraat bevindt zich op een toplocatie in een gewilde en sfeervolle buurt en op loopafstand van diverse supermarkten, goede restaurants, leuke eetcafés, trendy hotspots en veel kroegen. Maar ook de Noordermarkt met de biologische markt op zaterdag en de lapjesmarkt op maandag, de Prinsengracht, het Westerpark en de Lijnbaansgracht bevinden zich om de hoek. Het Centraal Station bevindt zich op loopafstand evenals diverse openbaarvervoerverbindingen.

Parkeren met vergunning ook mogelijk in de nabijgelegen parkeergarage Marnix.

Bijzonderheden:
– Bouwjaar 1650
– Woonoppervlakte 159 m2
– Eigen grond, dus geen erfpacht
– 3 lichte en ruime slaapkamers
– Terras van 53m2 met een zonnige ligging
– Woonkamer met authentieke details en een mooie lichtinval
– Monumentaal pand
– Gelegen in de Jordaan met alle denkbare voorzieningen in de buurt
– Kleine actieve VvE
– Ouderdomsclausule, funderingsclausule en asbestclausule van toepassing

Deze woning is gemeten volgens de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Hoewel wij de woning met veel zorg hebben opgemeten kan het zijn dat er verschillen zijn in de afmetingen. Noch verkoper noch de makelaar accepteert enige aansprakelijkheid voor deze verschillen. De maatvoeringen worden door ons gezien als zuiver indicatief. Indien de exacte maatvoering voor jou van belang is, raden wij jou aan de maten zelf te (laten) meten.
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

This property is listed by a MVA Certified Expat Broker.

Lees meer Lees minder

LOCATIE

Provincie
NOORD - HOLLAND
Plaats
AMSTERDAM
Adres
Westerstraat 180B
Postcode
1015 MR

KENMERKEN

INDELING

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Aantal woonlagen
1
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, TV kabel
1 /

GEÏNTERESSEERD IN DIT OBJECT?

PLAN EEN BEZICHTIGING IN













    CONTACTPERSOON
    Tim
    020 3050560

    ONS AANBOD IN DE OMGEVING

    • Appartement €3.250

      Spuistraat 221B

      1012 VN AMSTERDAM
      badkamers
      85 m2 oppervlakte
      3 kamers
    • Parkeergelegenheid €250

      Wijdesteeg 4PPmotor

      1012 RN AMSTERDAM
      badkamers
      m2 oppervlakte
      kamers
    • Parkeergelegenheid €40.000

      Overhoeksparklaan ong

      1031 KC AMSTERDAM
      badkamers
      m2 oppervlakte
      kamers