Te koop

Koninginneweg 225-3

OBJECT

KEY KENMERKEN

Prijs Oppervlakte Buitenruimte
€ 1.450.000 141 m2 Ja

BESCHRIJVING

HIGH-END EN RUIM APPARTEMENT MET BALKON OP HET ZUIDEN IN OUD-ZUID

Royaal dubbellaags topappartement (141 m²) aan de gezellige en karakteristieke Koninginneweg in Oud-Zuid gelegen op eigen grond. Het appartement is gelegen op de derde en vierde verdieping van een volledig gerenoveerd pand en heeft een heerlijk zonovergoten balkon (10,9 m²) op het Zuiden. In 2022 en 2023 is de Koninginneweg volledig vernieuwd. Hier woon je in een klassiek Amsterdams pand, met alle luxe van nu. Denk hierbij aan enorme raampartijen, hoge balken plafonds in combinatie met een prachtige eiken houten vloer met vloerverwarming, hoogwaardige afwerking, inbouwspots en een strakke design keuken. Voorzien van een nieuwe fundering en energielabel A. Het appartement is volledig ontworpen door architect Dolf van Gendt (bekend van onder andere het Concertgebouw, de Hollandsche Manege en de Stadsschouwburg).

INDELING

Derde etage
Op de tweede etage bevindt zich het mooi gestileerde trappenhuis met ruimte voor een garderobe. Via de eigen trap ga je naar de derde verdieping, deze verdieping voelt zeer licht en heeft een schitterende eikenhouten vloer. Aan de voorzijde van het pand bevindt zich de matzwarte woonkeuken met strak vormgegeven kookeiland, deze is voorzien van moderne Siemens apparatuur en een kookplaat en afzuiging van Bora. De keuken staat in directe verbinding met het eetgedeelte. Vanwege de overvloed aan ruimte, hoge plafonds, grote raampartijen en het ontbreken van tussenmuren ervaar je hier een ultiem loft gevoel.
De industriële stalen trap met eikenhouten treden, is een ware eyecatcher in het midden van de ruimte, deze geeft toegang tot de vierde verdieping. Aan de achterzijde is het zitgedeelte gelegen, met openslaande deuren naar het balkon. In de door een kast afgeschermde ruimte bevindt zich het toilet.

Vierde etage
De vierde verdieping bevat twee mooie slaapkamers, een luxe badkamer met een dakraam voor extra verlichting, een extra kamer die momenteel als inloopkast ingericht is en een wasruimte. De open gelaten vide creëert meer ruimte in de master bedroom. In de tweede slaapkamer is een entresol gecreëerd waar een extra bed kan worden geplaatst. De badkamer is een luxe oase die is uitgerust met een ligbad, een inloopdouche met dubbele regendouche en een badkamermeubel met dubbele wastafel. Er is ook een tweede toilet.
Het object ligt op eigen grond en is voorzien van een nieuwe fundering.

LIGGING
Kenmerkend voor de Koninginneweg zijn de statige, ruime woonhuizen van rond 1900. De ligging in stadsdeel Amsterdam Oud-Zuid is uitstekend, met alles wat Oud-Zuid zo aantrekkelijk maakt in de directe omgeving. Aan de Koninginneweg zelf en in de nabijgelegen Cornelis Schuytstraat en Amstelveenseweg vind je een gevarieerd aanbod aan winkels, cafés, traiteurs en restaurants, waaronder Simply Fish, Dignita en Ron Gastrobar. Voor een groot aanbod aan verse producten kun je terecht op de gezellige ZuiderMRKT, die je op zaterdag aan het Jacob Obrechtplein vindt. Het Vondelpark, het Concertgebouw en diverse bekende musea, waaronder het Rijksmuseum, verschillende goede (internationale) scholen waaronder British School of Amsterdam en kinderopvang bevinden zich eveneens in de buurt van dit prachtige appartement. Dit object is dankzij de gunstige ligging zowel met de auto als met het openbaar vervoer zeer goed te bereiken. Binnen enkele minuten zit je met de auto op de A10, het ov brengt je in een half uur naar Schiphol of Amsterdam Centraal en in een kwartier fiets je naar het centrum.

BIJZONDERHEDEN
– Verbouwd in 2017;
– De servicekosten voor de Vereniging van Eigenaren bedragen: € 235,72 per maand;
– Kleinschalige VvE met 3 leden, er is een meerjarenonderhoudsplan aanwezig, opgesteld in 2022;
– Airco in de master bedroom en in de tweede slaapkamer;
– Verwarmd glas (HR+++) in de Velux dakramen;
– Het appartement beschikt over 12 zonnepanelen, de opbrengst hiervan komt in zijn geheel ten goede aan de bewoners van het appartement;
– Energielabel A;
– Vloerverwarming in het gehele appartement;
– Gelegen op eigen grond;
– Levering in overleg.

Deze woning is gemeten volgens de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Hoewel wij de woning met veel zorg hebben opgemeten kan het zijn dat er verschillen zijn in de afmetingen. Noch verkoper noch de makelaar accepteert enige aansprakelijkheid voor deze verschillen. De maatvoeringen worden door ons gezien als zuiver indicatief. Indien de exacte maatvoering voor jou van belang is, raden wij jou aan de maten zelf te (laten) meten.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

This property is listed by a MVA Certified Expat Broker.

Lees meer Lees minder

LOCATIE

Provincie
NOORD - HOLLAND
Plaats
AMSTERDAM
Adres
Koninginneweg 225-3
Postcode
1075 CS

KENMERKEN

INDELING

Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
Aantal woonlagen
1
Voorzieningen
Airconditioning, Zonnepanelen
1 /

GEÏNTERESSEERD IN DIT OBJECT?

PLAN EEN BEZICHTIGING IN













    CONTACTPERSOON
    Tim
    020 3050560

    ONS AANBOD IN DE OMGEVING

    • Appartement €650.000

      Valeriusstraat 237-2

      1075 GA AMSTERDAM
      1 badkamers
      65 m2 oppervlakte
      2 kamers
    • Appartement €985.000

      Van Eeghenstraat 191-2

      1071 GD AMSTERDAM
      1 badkamers
      85 m2 oppervlakte
      3 kamers
    • Appartement €1.450.000

      Willemsparkweg 144O

      1071 HR AMSTERDAM
      1 badkamers
      154 m2 oppervlakte
      5 kamers